Termékek Menü
Itt jársz: > >

Rólunk

Érdekel a kutyák egészséges táplálásának témaköre? Kedvencednek olyan egészségügyi problémája van, amely miatt speciális étrendre van szüksége? Most van túl egy betegségen, vagy általában véve beteges, esetleg a kora miatt szeretnéd támogatni az immunrendszerét? Ízületi problémái vannak? Allergiás?   Szeretnél átállni BARF étrendre , vagy már barfozol , de úgy érzed nincs elég tudásod a témában?

Ha bármelyik fenti válaszra igen a válasz akkor nálunk jó helyen jársz. Célunk szakmai tájékoztatást, segítséget nyújtani kutyák étrendjével, ezen belül elsősorban (de nem kizárólag) a BARF (nyers) étrenddel,  természetes étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel kapcsolatban.

A webshopunkban a kizárólagos hazai forgalmazóként értékesített termékeink mellett megtalálod a Farkaskonyha ellenőrzött minőségű, saját márkájú táplálékkiegészítőit.  Cégünk 2009 óta HACCP rendszert működtet. Minden egyes termék szigorú minőségellenőrzésen megy át , kiegészítőink legnagyobb része humán fogyasztásra szánt alapanyagból készül.

Európai vagy USA-ból illetve Új-Zélandról származó, laboratóriumban bevizsgált, minőségi tanusítvánnyal rendelkező termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Gyógynövényeink gyógyszerkönyvi minőségű, hatóanyagtartalom tekintetében bevizsgált gyógynövények illetve gyógynövénykeverékek.

NEM ÁRULUNK ZSÁKBAMACSKÁT - minden termékünk ÖSSZETEVŐINEK listáját megtalálod a termékleírásnál.

AMIT NE KERESS A FARKASKONYHÁBAN:

  • tartósítószerrel, színezékkel, ízfokozókkal készült termékek
  • hús helyett állati melléktermékből készült eledelek
  • szintetikus ápolási termékek, vitaminok
  • nagy márkák drága marketinggel és legtöbbször sajnos silány beltartalommal

MIBEN TUDUNK SEGÍTENI NEKED?

Az egészséges táplálás szakértőiként szívesen segítünk kedvenced egészséges táplálásával, ápolásával kapcsolatos kérdéseid megválaszolásában.  Amennyiben feliratkozol hírlevelünkre, igyekszünk rendszeresen küldeni kedvenceink egészségével kapcsolatos szakmai publikációkat, ismertetőket – amelyek segítenek eligazodni a tápok, eledelek, ápolási cikkek dzsungelében.

Kik vagyunk MI, honnan indult a FARKASKONYHA?

Azon szerencsések közé tartozom, akik nem nagyvárosban, hanem vidéken nőhettek fel – büszkén vállalom, hogy vidéki lány vagyok (ahogy nagyapám szokta volt mondani, ha nem vagy büszke rá, akkor is az vagy:-)

Minden szabadidőmet, hétvégéket, szünidőket nagymamáméknál töltöttem, akik egy Ura nevű kis falucska utolsó házikójában éltek. Így aztán szerencsére már gyerekként is sok időt töltöttem vidéken, ahol a kutyák – macskák mellett mindenféle háziállattal is szoros barátságokat kötöttem, úgy 5-6 éves lehettem, amikor megkaptam első színes, virágos, fodros „libapásztor ruhámat” nagypapámtól, amelyben büszkén legeltettem a libákat, kacsákat, de még a tyúkokat is a házi mögötti legelőn, ahol rendszerint különféle vadvirágokat gyűjtöttem, melyeket aztán kiszárítottam – akkor még mindenféle tudatosság nélkül, hobbyból - de kedvenc elfoglaltságaim közé tartozott a kismalacok cumisüvegből történő etetése a nyári konyhában, vagy a krumplibogarak szedegetése a kertben a krumpli leveleiről…

Ha pedig mindeközben megéheztem, levettem a kút tetején érlelődő bio paradicsomot, és haraptam belőle párat a paraszt zsíroskenyér mellé, vagy szedtem néhányat az idény gyümölcsök közül. Mennyire hálás vagyok ezekért az évekért!

Húsz éves korom körül volt néhány év az életemben, amikor Budapesten éltünk a párommal (még ezidő alatt is volt egy kutyánk, Brenda, és egy cicánk, Tomi, akik velünk együtt költözött fel Pestre, és meglepően hamar hozzászokott a nagyvárosi élethez).

Azt hiszem ez a pár évünk Pesten arra volt jó, hogy értékelni tudjuk mindazt, ami előtte természetes volt – a kertet, a tiszta levegőt, a csöndet, az állatok és a növények közelségét, a természetet.

16 éve vannak labradorjaink, jelenleg 8 labradorral élünk együtt - mindez hobbyként indult, ma már azt hiszem jóval több annál, hiszen a vadászkutyázás, a versenyek, tréningek ma már egész egyszerűen az életünk részévé váltak.

A 2000-es évek elején kezdett el komolyan foglalkoztatni a kutyák egészséges táplálásának kérdése,  hypoallergén eledelek után kutatva olvastam számtalan amerikai, angol szakirodalmat kedvenceink egészséges táplálásának témakörében. A hobby hivatássá vált , amikor 2009-ben megalapítottuk egészséges állateledeleket importáló kis családi cégünket.

Az évek során a különböző szárazeledelek összetevői kapcsán felmerült számtalan kérdőjel arra késztetett, hogy tovább gyarapítsam szaktudásomat a témában, ekkor fordultam a természetes táplálás – a BARF – felé, és vettem részt különböző képzéseken a témakörben.

Eleinte nem volt könnyű megfelelő szakirodalomhoz jutni, mivel a legtöbb kisállat táplálással kapcsolatos tanulmányt, könyvet a nagyobb állatorvosi egyetemek kutatásait egész Európában nagyobb állateledelgyártók finanszírozzák, így azok hitelessége megkérdőjelezhető.

Az éveken át tartó autodidakta tanulmányaimat követően 2014-ben végeztem hivatalosan is Németországban kisállat dietetikus képzésen, BARF szakirányon , valamint jelenleg végzek egy gyógynövény (fitoterapeuta) kurzust, mivel a tapasztalataim azt mutatják, hogy a tudatosan, megfelelően alkalmazott gyógynövények nem csak humán, de a kisállatgyógyászatban is kiemelkedő eredményességgel  alkalmazhatók - természetesen nem helyettesítve, kizárólag kiegészítve a hagyományos állatorvoslást.

Hiszek abban, hogy ha visszanyúlunk a gyökerekhez, és visszatérünk arra az útra, amelyről letértünk az elmúlt évtizedekben a kisállataink táplálása kapcsán, az anyatermészet megadja a választ a kérdéseinkre, és kedvenceink jó egészséggel, hosszabb élettel fogják igazolni az útkeresésünk helyes irányát.


Okleveles Kisállat Dietetikus

Swanie Simon Iskola (Németország),
BARF Szakirány